Bemutatkozunk

közösséget építünk cimeres

Az óvoda múltja

Óvodánk 1980. novemberében nyitott, Békásmegyer-ófalu és a lakótelep határán. Nagyon nehéz körülmények között – az építkezés még tartott, út nem volt, sár annál nagyobb.
Nyolc csoporttal – csoportonként 42 gyerekkel – nyitott az intézmény. A kollégák fele képesítés nélkül kezdett itt dolgozni, de három éven belül mindenki diplomával rendelkezett. Már akkor is nagy élet folyt óvodánkban; részt vettünk óvónői vetélkedőn, számtalan kerületi bemutatót tartottunk, kerületi és Fővárosi továbbképzéseken vettünk részt. Felszereltségünk igen hiányos volt, de lelkesedésünk és energiánk kifogyhatatlan.

Mára sokkal jobb körülmények között, alacsonyabb gyermeklétszámmal, de felelősséggel és tapasztalattal végezzük munkánkat és oktatjuk a gyerekeket.

Óvodánk udvara

Udvar

A jelen

Az óvoda 6 gyermekcsoporttal működik, amely 121 gyermek fogadását teszi lehetővé. A Cica, Süni, Maci, Pillangó, Katica, és Mazsola csoportokban vegyes életkorú gyermekek járnak. A csoportszobák tágasak, világosak, valamennyi teremben elkülönített „kuckók” teszik lehetővé az elmélyült játékok, a játékba integrált tanulást.

Játszósarok

Zenesarok

Minden csoportszobához elkülönített gyermekmosdó és tágas öltöző is tartozik.

Az oktató-nevelő munkát csoportonként 2-2 programspecifikusan is képzett óvodapedagógus végzi egy szakképzett dajka segítségével. Logopédus és Pszichológus saját külön foglalkoztató helyiségben foglalkozik gyermekeinkkel hetente 2 alkalommal.

Tornatermünk tágas, korszerű, tárgyi felszereltsége igen jó.

Az udvarunk nagy, a homokozók, mászókák, hinták lehetőséget biztosítanak a gyermekeink nagymozgásának fejlesztésére.